KUKUTYIN MŰHELY GASTRO and catering

Fokhagymás krokett, rozmaringos körtével, kecskesajttal

2018. október 25. 18:19 - Andimandi88

Kimaradt krumplipüréből csodás vacsi

A legjobb dolgok egy pillanat alatt születnek... Ilyen volt a keddi vacsink is. Se kenyér, se semmi nem volt itthon. A sütőmnek kampec... Aztán egyszer csak bevillant mi lesz a tányéron... Egy pillanat, és összeállt a fejemben az egész vacsi képe. Rég volt ilyen, a nagy kajaihletek általában…

Tovább
Szólj hozzá!

Kakaós utazós kalács

2018. október 20. 19:41 - Andimandi88

Egy pofon egyszerű receptet hozok most, ami töltelékkel az igazi, leginkább kakaóval. De elkészítettem már rozmaringos körtedarabokkal is, úgy is fantasztikus volt. A bejegyzéshez mellékelt képeken egy kovásszal készült változatot láthattok, sajnos kissé számomra zavaróan savanykás lett, bár a…

Tovább
Szólj hozzá!

Csilla kenyerei

2018. október 16. 17:14 - Andimandi88

Nagyon jó dolgunk van, mert számunkra mindig jut egy kis friss kenyér, hisz Csilla, a sógornőm, a Kukutyin Műhelyes Attila párja, pont szembe szomszédunk, és kenyérsütésbe vetette bele magát, körülbelül 2 éve. Volt egy kis szünet is a folyamatban, de most 4 hónapja újra lendületet kapott, és heti…

Tovább
Szólj hozzá!

Német krémes

2018. október 10. 10:23 - Andimandi88

Madártejes süti, intelligens krémes, leülepedős... :)

Őszintén, nagyon szerettem azt az időt, amikor még nem az interneten keresgéltünk recepteket, hanem kaptuk. Nagynénitől, ángyikától... Most aztán nagyon öregnek érzem magam, pedig csak 30 lettem idén. Ebből is látszik, hogy iszonyatosan felpörgött az idő. A német krémes receptje is eképp került…

Tovább
Szólj hozzá!

Mérlegbaki, avagy hogyan lesz kovászos pitából, kovászos minipizza, és bundás kenyér

2018. szeptember 25. 19:57 - Andimandi88

  Úgy kezdődött a sztori, hogy szombat délután egy szülinapi bulira voltunk hivatalosak, és még előtte gondolván a másnapi vendégeinkre, gondoltam gyors összedobok egy PITA tésztát, ahhoz majd eszegetünk koviubit, kecskesajtot, szalámit. Leméretem a 100 g bánkúti lisztet, és ehhez jött volna még…

Tovább
1 komment

Kovászos szilváslepény

2018. augusztus 29. 16:19 - Andimandi88

Van egy tuti recept a Mindentudó Szakácskönyvben, ami a legfincsibb talán szilvával, utána barackkal, mirabolánnal, meggyel, de bármivel kipróbálhatjuk. Pikk-pakk összeállítható kavarós, könnyed, élesztős tészta. Egyszerűen imádnivaló. Szilva szezonban semmi mást nem készítek csak ilyet. Kovászolós…

Tovább
Szólj hozzá!

Szilvalekvár sütőben

2018. augusztus 27. 16:42 - Andimandi88

Mióta háztartás vezetek jöttem rá, hogy lekvárt főzni gyerekjáték, főleg sütőben. Magozni imádom a gyümölcsöket, a legnagyobb macerát az üvegek előkészítése jelenti számomra. Semmi extra teendő nincs a tepsis lekvárral, még arányokat sem kell ismerned. Csak magozd ki, rakd egy magas falú tepsibe.…

Tovább
1 komment

Túrós-tejszínes torta sós karamellel

2018. augusztus 21. 20:25 - Andimandi88

Mióta Limara kenyérsütős tanfolyamán (még mindig nem alkalmazom az ott tanultakat, de lassan illene :) ) megismerkedtem a sós karamellával, amit sütőtökös fánkkal tálalt.... Hmmm.... Azóta elválaszthatatlan társak lettünk - Én és a Sós karamella. Azóta izgatja a fantáziámat mindenféle sajt torta,…

Tovább
Szólj hozzá!

Croissant, vagy hájas kiflit reggelire?

2018. augusztus 21. 11:26 - Andimandi88

Kovásszal-élesztővel, finomliszttel-teljes kiőrlésűvel

     Gyerekkoromban rengeteg hájas kiflit ettem a kelt tésztás változatból mamáméknál. Volt lekváros, mákos, és diós, de nekem mindig a lekváros volt a kedvencem. 4-5 éve rendszeresen készítem, méghozzá Limara Croissant receptje alapján, csak vaj helyett hájjal hajtogatva. Van hogy 10-20 dkg teljes…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása